Известие

Collapse
No announcement yet.

малко помощ за монтаж на термостат от рено 5

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Извинявам се объркал съм си поста,не отваря не 92,а на 82-83 градуса .Иначе за въпроса на колегата дали ще стане на 1.8-цата,трябва да пробваш както каза колегата по-горе дали ще влезе в маркуча,който излиза от термостата,но задължително трябва да се изтърбуши оригиналния термостат.
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

ами при мен май няма да стане защото диаметъра на маркуча ми е ако не се бъркам 35 мм а на термостата 42,5 което си е сериозна разлика... и взех оригиналния термостат скъп ама кво да се прави италианска работа и един въпрос- колко литра антифриз ми трябват за моя мотор??
      -------------------------------
      ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
      ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

по спомен за 1.8 бяха 7,2 или 7,8 литра събира системата
        алфа ромео 156 1.8 тс -на части
        алфа ромео 164 2.0тс -на части
        нисан примера п10 1,6 16в хечбек
        sigpic

Comment

Най-добре си направил като си взел оригиналния термостат.Системата ти хваща 7.9 литра течност.

Comment

ами сложих го новия термостат vernet сега държи 80 гр. парното топли всичко е наред само дето май не налях хубав антифриз сложих Мотох дано няма проблем тва е от мен

Comment

Ами не е от най-хубавите марки,но и с това ще минеш.Преди време на предишните ми коли им купувах габровски антифриз за 4лв./л. концентрат и нищо им нямаше,обаче бяха по-старички,но от както карам италиански коли си наливам винаги хубав и сега на Алфата съм и нагласил Febi bilstein 16лв. за литър и половина,с такъв си карах и Браво-то.

Comment

16 лева за литър антифриз , на мен маслото ми е 2 пъти по евтино
                Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
                Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

16лв. за литър и половина,а все пак имам специално отношение към колата и се кара само с качествени части и консумативи.Малко да оспамя ама маслото ми е 100лв.

Comment

Добре ще си задам поредният въпрос тук , защото се шашардисах в коя от вичките 100 теми за термостати да пиша.От 2 дни проучвам като някои доктор, пипам маркучи,слухтя и не мога да заявя категорично дали този мой термостат работи или не работи като хората.Като се запали колата до 70 градуса маркуча е хладък.Пипам другият маркуч който отива към газовият изпарител (АГУ) той е много топъл през това време.Като стигне заветните 80 градуса дебелият маркуч става врял и после пак става хладък и така 2-3 пъти си сменя състоянията за кратко време и в крайна сметка тая кола трудно минава над границата от 80 градуса.Само като се забия по задръстванията се случва. Не знам дали да се залавям изобщо да го "кормя" тоя термостат и да слагам от Рено. Стах ме е , че лятото ще изям дървото защото изпарителя е близо до мотора и ще прегрява често. Плюс това дебита на този от рено е по малък.Ще се радвам да дадете мнение по въпроса и най-вече дали тези 80 градуса са нормални за колата.Благодаря предварително
                    Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
                    Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

Нормални са.Трета зима вече ми предстои да почна със този термостат.За другото не се притесняваи караи си и си свиркаи..
                      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

значи според някой не ставало... хм
                        ето една снимка за невярващите, скобите са две, понеже едната държи термостатчето от ренденцето.

Last edited by phoenix; d.m.y г., 16:32.
                        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                        сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

нещо странно при мен преди седмица смених термостата и извънградско ми държи около 80 гр. а градско вчера забелязах в задръстванията стрелката е на 90 някъде така ли трябва да е ???

Comment

ДА!
                            Всичко е нормално!
                            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                            сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

това е добра новина определено

Comment

Здравейте,така като чета голяма част от колегите нямат проблем с термостатите,70-80 гр.Реших да дам "определение" за неработещ термостат на 146 1.9 JTD .12км градско спокойно каране в студа -стрелката не отлепя,същото растояние с "мръсна газ" достига 60градуса ,15-20 сек на 5-та пак стрелката на 0.Сложих от рено 5 ,5-6км70град.10 км-90.за което изказвам благодарности на колегите от форума за съветите!

Comment

Working...
                                X